Short mission

Hållbarhetsevent

Verksamhet

Burlöv Center är ett köpcenter i ett av Skånes mest dynamiska områden. På Burlöv Center finns idag butiker, restauranger, service och caféer. Förutom vanliga butiker upplåts också ett par lokaler till hållbara verksamheter som har sitt fokus på återbruk och återanvändning och CSR på olika sätt.

Centret har varit en mötesplats i över 40 år och planen är att det ska förbi så även i framtiden. De närmsta åren kommer både Burlöv Center och området runt om att utvecklas – 4 spår byggs och en pendlar station håller på att etableras vid Burlöv Center, nya bostäder ska byggas och närheten till tågstationen kommer att blir ännu tydligare när ett torg byggs mellan stationen och centret. Burlöv Center ska samtidigt gå från att ”bara” vara ett köpcenter till att vara stadens centrum och vara den naturliga samarbetspartnern och ”skådeplatsen” för olika aktiviteter i samarbete med kommunen, företag och olika organisationer. Målet är att, i samband med öppnandet av den nya tågstationen, erbjuda kunder ett nytt typ av köpcentrum – en levande mötesplats där alla besökares behov av handel, service, kultur- och matupplevelser tillfredsställs.

Uppgift

Burlövs Center samarbetar gärna med andra aktörer för att erbjuda sina kunder nya smarta lösningar, inte minst när det kommer till hållbarhet. Idag finns t.ex. samarbeten med biståndsorganisationen Help at hand och organisationen Retoy som anordnar leksaksbyten, Cool Minds som skapar aktiviteter för barn och ungdomar utifrån en nyfikenhet kring vetenskapliga experiment i olika former, anordnar UF-mässa tillsammans med kommun, skola och UF, skapar Burlövs kommuns första Kulturnatt tillsammans med Kulturförvaltningen och ungdomar i kommunen och mycket mer. Burlöv Center vill nu hitta fler organisationer, företag och andra verksamheter att samarbeta med på temat hållbarhet och CSR.

Uppgiften består av att ta fram förslag på aktiviteter, projekt och aktörer som Burlöv Center kan samarbeta med i framtiden. Aktörerna ska vara verksamma i södra Skåne så ett första steg är att undersöka vilka hållbara aktörer som är verksamma i Burlöv och kommunerna runt omkring. Tanken är att aktiviteterna som föreslås ska följa ett kalenderår och de får gärna knyta an till andra högtider eller händelser. (Exempel på aktiviteter kan t.ex. vara en miljömånad med flera miljöfokuserade aktiviteter eller att presentkort som delas ut till behövande vid jul).
Alla idéer är välkomna så ta chansen att vara kreativ och tänka nytt, men ha i åtanke att den huvudsakliga målgruppen är den yngre barnfamiljen (dvs. med barn upp till ca 12 år). Under projektet kommer ni att ha kontakt med både centrumchef och marknadschef på Burlöv Center för att säkerställa att förslagen är relevanta.

 

Company Burlöv center
Requirements Du läser på universitet/högskola och är intresserad av hållbarhet och kommunikation.
Scope Uppdraget är utformat för 1-2 studenter och omfattar 10–20 timmar som fördelas fritt under ungefär en månad från det att uppdraget påbörjats.
Location Burlöv
Contact

Madeleine Brask
madeleine@miljobron.se
0701-917141