Thesis

Second hand och framtiden

Verksamhet

I centrala Ängelholm ligger butiken Lilla Tigern. Det är en barnbutik som många andra men med den unika kvalitén att de kläder, skor, leksaker m.m. har haft ett liv innan de kom till butiken. Varorna säljs på kommission, vilket innebär att personer som sitter på barnsaker – som en inte längre behöver – kan få dessa saker sålda med hjälp av Lilla Tigern. Som ersättning tar butiken i sin tur en andel av vinsten för varan. Sedan starten 2017 har framgången för butiken varit stor i Ängelholm och på våren 2019 öppnade Lilla Tigern en ny butik. Den här gången i Höganäs.

Uppgift

Som företag måste man ständigt utvecklas och följa med i de förändringar som sker i samhället. Idag har Lilla Tigern två butiker men företaget är nyfiket på vilka möjligheter som finns för framtiden. Projektet går ut på att undersöka hur second hand-handeln kan komma att se ut i framtiden. Hur ser trenderna ser ut för verksamhet? Hur står sig utvecklingen av butikshandel och e-handel mot varandra? Finns det andra trender och möjliga scenarier för andrahandmarknaden såsom ”pop up”-butiker och ”shop in shop”-koncept? Kommer second hand ta sig in i dagligvaruhandeln eller i de stora klädkedjorna?

Utifrån de identifierade trenderna ska studien även undersöka både second hand-verksamheternas roll i den här utvecklingen och konsumentperspektivet. Vad är kunderna redo för? Var finns utvecklingspotentialen för en liten aktör som Lilla Tigern och många andra företag? Bör de fortsätta expandera sin butiksförsäljning, satsa på e-handel eller agera leverantörer av second hand-utbud till större butiker?

Slutgiltiga avgränsningar av projektet görs i samråd med handledaren på skolan samt kontaktpersonen på företaget. Både student och företag ska vara medvetna om att relevant akademisk förankring ska tillämpas i arbetet.

 

Company Lilla Tigern
Requirements You are studying a program in Strategic Management, Political Science, Business and Economics or other suitable program in social science.
Scope Bachelor or master's thesis, 15 or 30 hp.
Location Ängelholm
Contact

Helena Ensegård
helena.e@miljobron.se
0706-353925

Additional information

The company compensate travels, by train or bus in Skåne, made in this project.