Börja här

Varför starta ett projekt?

Alla företag är på väg någonstans. Den resan kräver ett ständigt ifrågasättande, ny kunskap och innovativa idéer. Högskolestudenter är drivna, påhittiga och sitter inne med den senaste kunskapen. De brinner för att hjälpa er att utveckla verksamheten. Så varför inte ta deras hjälp?

Men, för att det ska fungera på ett smidigt sätt för alla parter finns Miljöbron där. Vi hjälper er förbi de hinder som kan uppstå och finns med som ett extra stöd hela vägen, från start till mål. Miljöbron har mer än 20 års erfarenhet av att arbeta med samverkansprojekt mellan akademi och näringsliv. Vi kan det här och vi vill gärna hjälpa dig.

Så här går ett projekt till

Våra projekt utgår alltid från era behov. Vi börjar med att sitta ner tillsammans och diskutera era förutsättningar och utmaningar. Det spelar ingen roll om ni har en tydlig bild av vad ni vill ha hjälp med eller om ni inte har en aning om var ni ska börja. Vi hjälper er att bryta ner utmaningarna i uppgifter som högskolestudenter kan göra inom ramen för, eller vid sidan av, sina studier och tar sen fram förslag på projektbeskrivningar. När vi har hjälpt er att rekrytera högskolestudenter med rätt kompetens coachar vi både studenterna och er genom hela arbetet - från första möte till avrapporterat resultat.

Hör av dig till en av Miljöbrons verksamhetsledare så formar vi ett projekt utifrån din verksamhets behov.

Läs mer om hur det fungerar och om olika projekttyper
Kontakt

Kjell Peterson, driver food trucken Casseroll

”Samarbetet med Miljöbron var ett spännande sätt att få nya infallsvinklar på mina dagliga utmaningar...”

Företagsberättelser

Salt Arkitektur tog hjälp av Miljöbron för att få underlag till sitt nya projekt, Bo1, med fokus på hållbara bostäder som ska kunna byggas snabbt och effektivt.

Två byggingenjörsstudenter fick i uppgift att jämföra liknande bostadsprojekt ur hållbarhetssynpunkt för att utreda vilka produktionsprocesser och materialval som är mest hållbara när just små hyresbostäder produceras. Marika berättar här om hur kontakten med Miljöbron Skåne startade, hur samarbetet fungerade och hur studenterna varit till nytta i hennes projekt.

Läs hela berättelsen

Vill du veta mer? Kontakta oss!

Maila skane@miljobron.se eller ring en av våra verksamhetsledare.