Börja här

Varför starta ett projekt?

Alla företag är på väg någonstans. Den resan kräver ett ständigt ifrågasättande, ny kunskap och innovativa idéer. Högskolestudenter är drivna, påhittiga och sitter inne med den senaste kunskapen. De brinner för att hjälpa er att utveckla verksamheten. Så varför inte ta deras hjälp?

Men, för att det ska fungera på ett smidigt sätt för alla parter finns Miljöbron där. Vi hjälper er förbi de hinder som kan uppstå och finns med som ett extra stöd hela vägen, från start till mål. Miljöbron har mer än 20 års erfarenhet av att arbeta med samverkansprojekt mellan akademi och näringsliv. Vi kan det här och vi vill gärna hjälpa dig.

Så här går ett projekt till

Våra projekt utgår alltid från era behov. Vi börjar med att sitta ner tillsammans och diskutera era förutsättningar och utmaningar. Det spelar ingen roll om ni har en tydlig bild av vad ni vill ha hjälp med eller om ni inte har en aning om var ni ska börja. Vi hjälper er att bryta ner utmaningarna i uppgifter som högskolestudenter kan göra inom ramen för, eller vid sidan av, sina studier och tar sen fram förslag på projektbeskrivningar. När vi har hjälpt er att rekrytera högskolestudenter med rätt kompetens coachar vi både studenterna och er genom hela arbetet - från första möte till avrapporterat resultat.

Hör av dig till en av Miljöbrons verksamhetsledare så formar vi ett projekt utifrån din verksamhets behov.

Läs mer om hur det fungerar och om olika projekttyper
Kontakt

Kjell Peterson, driver food trucken Casseroll

”Samarbetet med Miljöbron var ett spännande sätt att få nya infallsvinklar på mina dagliga utmaningar...”

Företagsberättelser

SKÖNHETSPRODUKTER, FÖRPACKNINGAR

Sveriges första miljöcertifierade frisörsalong fick nya idéer när de möte de engagerade studenterna.

Studenterna flockades snabbt till BRUNS projekt och har nu hjälp företaget att undersöka giftigheten hos några vanliga ingredienser i skönhetsprodukter och att utveckla nya förpackningar till BRUNS ekologiska schampo och balsam.

Läs hela berättelsen

KLIMATAVTRYCK, CIRKULÄR EKONOMI

Ätbara tallrikar som kan ersätta engångsplasten miljöprofilerades

Björn som är exklusiv importör av helt ätbara, komposterbara och miljövänliga tallrikar gjorda av 100 % vetekli har fått hjälp av studenter att kartlägga klimatpåverkan från företagets tallrikstransporter och att jämföra miljöpåverkan mellan porslins- och veteklitallrikar.

Läs hela berättelsen

Vill du veta mer? Kontakta oss!

Maila skane@miljobron.se eller ring en av våra verksamhetsledare.