Vi söker en projektkoordinator

Brinner du för hållbarhet och har en fallenhet för projektledning? Hos oss har du möjlighet att kombinera detta i rollen som koordinator för samverkansprojekt, där du skapar samarbeten mellan studenter och företag för att tillsammans uppnå ett hållbart samhälle.

Om Miljöbron Skåne

Miljöbron Skåne har under tio år framgångsrikt koordinerat och faciliterat miljö- och hållbarhetsprojekt där företag och universitetsstudenter har samverkat för att skapa nytta för båda parter. Genom projekten får aktörer i näringslivet hjälp att utvecklas på ett hållbart sätt, möjlighet till att få nya ögon på sin verksamhet samt chans att träffa en framtida anställd. Samtidigt får studenter möjlighet att utveckla sitt innovativa tankesätt, chans att se hur de kan bidra till en hållbar utveckling med hjälp av sina kunskaper samt möjlighet att knyta kontakter med näringslivet. Över 1400 studenter, 400 företag och organisationer har hittills mötts i mer än 600 projekt. I dagsläget är vi tre anställda och letar nu efter en ny kollega som vill driva verksamheten framåt tillsammans med oss.

Rollen som projektkoordinator

I rollen som projektkoordinator är din huvudsakliga uppgift att initiera och driva studentprojekt. I det ingår att hålla kontakt med studenter, företag, kommuner och andra intressenter i näringslivet i Skåne. Du kommer forma projekt (bl.a. examensarbete, kursprojekt och kortare uppdrag) som bygger på uppdragsgivarens behov, rekrytera studenter och finnas med genom hela projektet som stöd för både studenter och uppdragsgivare. Därtill ingår även kommunikativa uppgifter i form av att tillsammans med oss driva våra kanaler i sociala medier, presentera Miljöbron Skånes erbjudande i företagsnätverk och för studenter på universiteten, delta på mässor m.m.

Profil

Vi söker dig som är flexibel och kan anpassa dig efter olika sociala sammanhang. Du kan hålla många kontakter igång samtidigt, tar egna initiativ och är skicklig på att självständigt organisera ditt arbete. Du har även goda kunskaper inom miljö- och hållbarsområdet och har minst en kandidatexamen. Projekten du jobbar med har en koppling till miljö- och hållbarhetsfrågan och berör allt från kommunikation till tekniska lösningar och strategier. En bred kunskap och förståelse för hållbarhet är således en fördel.

Stor del av arbetet är kommunikativt och vi lägger därför stor vikt vid din kommunikativa förmåga, lyhördhet och förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på både svenska och engelska.

Arbetsplats

Miljöbron Skånes huvudkontor på Ideon Science Park i Lund samt vissa dagar på lokalkontor i Helsingborg.

Omfattning

Heltidstjänst. Visstidsanställning fem månader med eventuell möjlighet till förlängning. Tillträde i mitten av januari 2021.

Ersättning

Fast lön och villkor enligt kollektivavtal. Ange löneanspråk i din ansökan.

Övrigt

B-körkort är ett krav.

Ansökan

Rekrytering sker löpande. Skicka ansökan bestående av CV och personligt brev till skane@miljobron.se

Kontaktperson

Frågor? Kontakta Malin Planander, 0732- 75 04 29, malin@miljobron.se.