Praktik på Miljöbron

Ta möjligheten och utöka ditt nätverk och få en bredare inblick i hur näringslivet arbetar med miljö- och hållbarhetsfrågor. Under praktiken på Miljöbron Skåne kommer du få följa arbetet med våra samverkansprojekt samtidigt som du utvecklar föreningens kommunikation.

Om Miljöbron Skåne

Miljöbron Skåne ökar samverkan mellan näringsliv och universitetet/högskola genom förmedling och koordinering av kvalitativa samverkansprojekt med miljö och hållbar utveckling i fokus. Genom projekten ger Miljöbron Skåne studenter möjlighet att se hur de med sina kunskaper kan bidra till en hållbar utveckling. Samtidigt får aktörer i näringslivet tillgång till kompetensutveckling, möjlighet att se sin verksamhet ur nya perspektiv och hjälp att utvecklas på ett hållbart sätt.

Om praktikplatsen

Vill du göra en praktik som är fylld av nya intryck och lärdomar varje dag och där du får möjlighet att bidra och påverka samtidigt som du utökar ditt kontaktnät? Under din praktik hos Miljöbron Skåne kommer du att få följa våra verksamhetledare i det dagliga arbetet, vilket omfattar möten med företag, kommuner, studenter och samarbetspartners. Du kommer få en inblick i hur Miljöbron Skåne driver på en hållbar utveckling samt hur företag och andra organisationer arbetar med miljöfrågor i sina verksamheter.

Under din tid på Miljöbron Skåne kommer du även arbeta med Miljöbron Skånes kommunikation gentemot både företag och studenter via sociala medier och andra digitala kanaler. Du kommer bland annat ta fram berättande texter om projekt som genomförts och skapa content till sociala medier.

Praktiken utgår ifrån huvudkontoret på Ideon i Lund, men du kommer även sitta på vårt kontor i Helsingborg ibland.

Omfattning

Praktik inom ramen för en praktikkurs på högskola/universitet, motsvarande 15 eller 30 hp.

Förkunskaper

Du läser en utbildning med tydlig miljö- och hållbarhetsprofil på kandidat- eller masternivå. Du har även ett stort intresse och fallenhet för kommunikation och kan uttrycka dig väl på svenska i både tal och skrift.

Praktikperiod

Höstterminen 2019

Ansökan

Skicka CV, personligt brev och betygsförteckning till skane@miljobron.se senast 9 juni.

Frågor? Kontakta Malin Planander, 0732- 75 04 29, malin@miljobron.se.