Kursprojekt

Marknadsföring av bröllop i lantlig idyll

 

Verksamhet

Axatorpsgården ligger vackert på Söderslätt och är en gård från 1750-talet. De som äger gården är däremot nyinflyttade från Östergötland och både bor och driver sin verksamhet på gården. Sedan 2019 har ägarna framför allt fokuserat på att renovera gården och detta med målet att förena gammalt och nytt och skapa en verksamhet med stort fokus på återbrukat, vintage och naturligt.

Är inte drömmen att gifta sig på en lantlig skånegård med naturen och djuren nära? Detta är möjligt på Axatorpsgården som har en bröllopslokal där 70-80 personer kan vistas. Det är även möjligt att anordna andra arrangemang och Axatorpsgården skräddarsyr ett förslag utefter dina önskemål. Slutligen har de Bed and Breakfast i det som tidigare var Höskullen som inretts till tre vackra rum och en härlig Lounge.

Utöver logi har de naturligtvis frukostservering men även lunchpaket och middagar.

Uppgift

Axatorpsgården är en nyetablerad verksamhet som utvecklats mycket bra sedan öppningen 2021. Dock behöver de få utökad förståelse och kännedom om verksamheten bland sina kundgrupper, identifiera nya och dessutom hjälp med hur de kan nå ut till dessa. I dagsläget har de en hemsida och de finns både på Instagram och Facebook.

I detta projekt tar ni fram en marknadsföringsplan för Axatorpsgården och för de arrangemang som erbjuds i den unika gårdsmiljön. Till att börja med ska ni genomföra en marknadsundersökning och sedan utifrån resultatet ta fram en kampanj som ska kunna fungera på deras sociala medier.

Hur kan Axatorpsgården nå ut till sina kunder och få fler att vilja besöka deras gård? Vilka kanaler bör de använda i kampanjen för att nå målgruppen? Hur ska de kommunicera sig själva, företaget, och deras varumärke för att attrahera nya kunder?

Slutgiltiga avgränsningar görs i dialog med kontaktperson på företaget.

Uppdragsgivare Axatorpsgården
Förkunskaper Du läser kursen Marknadsföringspsykologi och inflytande.
Omfattning Projektet görs inom ramen för kursen Marknadsföringspsykologi och inflytande.
Plats Trelleborg
Kontaktperson

Frida Hansson
0760345141
frida@miljobron.se