Examensarbete

Samordnad varudistribution i Lund

 

Verksamhet

Nova Lund är ett shoppingcenter som slog upp portarna 2012. Med över 60 butiker och restauranger hittas allt du kan tänkas behöva. Här finns allt inom mode, litteratur, teknik och diverse accessoarer. Med sina 26 000 kvm har Nova Lund kommit att bli en populär mötesplats och köpcenter med ca 3,4 miljoner besökare årligen, beläget i ett område med många andra kringliggande verksamheter.

Uppgift

Nova Lund har många utvecklingsplaner och har som mål att stärka sitt klimat- och hållbarhetsarbete. Något som har varit ett problem under längre tid är att varudistributionen till köpcentret inte sker på ett effektivt sätt. Det är snarare regel än undantag att varor eller paket levereras till en butik i köpcentret och att leverantörerna sedan har en rutt som innebär att de levererar varor nere i centrum av Lund för att sedan åter göra leveranser till köpcentret. Detta medför inte enbart att tid går till spillo utan det leder dessutom till onödiga transporter.

Nu skulle Nova Lund vilja samordna varudistributionen till sina butiker och dessutom möjliggöra att varuleveranser till andra affärer i stadskärnan kan samordnas med dessa. Hur skulle NOVA Lund tillsammans med Lunds kommun kunna utveckla en mer hållbar samordnad varudistribution?

Projektet kommer att göras som examensarbete där andra exempel på samordnad varudistribution studeras. Förslagsvis kommer du/ni att genomföra intervjuer med berörda parter och kartlägga hur varuleveranserna ser ut idag och identifiera vilka aktörer som bör involveras för att kunna lyckas med samordningen av leveranserna.

Slutgiltiga avgränsningar görs i dialog med kontaktperson på Nova Lund.

Uppdragsgivare Nova Lund
Förkunskaper Vi söker dig som läser programmet Industriell ekonomi på LTH med inriktning Logistik i försörjningskedjor eller dig som läser mastern Service Management med inriktning Supply Chain Management på campus Helsingborg.
Omfattning Examensarbete på masternivå
Plats Lund
Kontaktperson

Frida Hansson
frida@miljobron.se
0760345141

Övrig information

Reseersättning med kollektivtrafik om du reser från någonstans i Lund eller Malmö