Kursprojekt

Sociala medier och grafisk design hos mysig gårdsbutik

Verksamhet

Sandgårdens Skafferi är en liten gårdsbutik i natursköna Vejbystrand. Skafferiet fyllt med godsaker från trakten, bl.a ost, marmelad, hembakat, chark, ägg, oljor, kryddor och mycket annat som hör en gårdsbutik till. En del av produkterna tillverkar skafferiet själva däribland marmelader, knäckebröd och skorpor.

Skafferiet står nu inför en stor förändring. Butiken som har legat på gården i mer än 10 år kommer snart att flytta. Flytten blir visserligen inte så lång, den nya lokalen ligger någon kilometer bort, men det ställer ändå skafferiet inför nya utmaningar samtidigt som nya möjligheter öppnar sig.

Uppgift

Sandgårdens skafferi är en mycket välbesökt, framför allt under sommarhalvåret då hela byn blommar upp, men även under höst och vår svänger många kunder förbi butiken för att fylla på med godsaker. Trots att skafferiet når ut till många kunder är man intresserad av att undersöka hur kommunikationen skulle kunna vässas ytterligare. Skafferiet gillar att använda sociala medier men vill bli ännu bättre på detta. Facebook uppdateras ofta och inläggen får god respons men kanske finns det nya sätt använda Facebook och andra kanaler, t.ex. Instagram, för att nå ut till potentiella kunder? Skafferiet vill också uppdatera etiketterna som används på de egentillverkade produkterna och är nyfikna på hur de skulle kunna utforma dem för att tydligare kommunicera skafferiets identitet och produktens innehåll.

Uppdragsgivare Sandgårdens skafferi
Förkunskaper Vi söker dig som läser kursen Kommunikationsdesign i digitala landskap
Omfattning Kursprojekt i Kommunikationsdesign i digitala landskap
Plats Vejbystrand (Ängelholm)
Kontaktperson

Madeleine Brask
madeleine@miljobron.se
0701-91 71 41

Övrig information

Reseersättning med kollektivtrafik inom Skåne