Miljöbron och Miljömålen

Denna rapport redogör för vårt bidrag till miljö- och hållbarhetsarbete nationellt och internationellt. Resultaten visar på att Miljöbron under de senaste 10 åren haft en tydligt bidragande roll i Sveriges arbete för att uppnå Agenda 2030. Gällande Sveriges nationella miljömål har 98% av våra studentprojekt kopplats till minst ett mål och majoriteten har kopplats till flera.

Ladda ner och läs rapporten i sin helhet här

Covid-19

Är du företag i behov av extra stöd? Är du uppdragsgivare eller student i våra pågående projekt?

Då hittar du våra erbjudanden och riktlinjer gällande Covid-19 här

Våra delregionala projekt

Studenter

Vill du få arbetslivserfarenhet redan under din studietid? Vill du pröva dina kunskaper i praktiken och skapa hållbara kontakter med framtida arbetsgivare? Då kan Miljöbron hjälpa dig.

Så här går det till

Företag

Alla företag är påväg någonstans. Den resan kräver ett ständigt ifrågasättande, ny kunskap och innovativa idéer. Studenter är drivna, nyfikna och påhittiga. De kan hjälpa er att utvecklas.

Så här går det till

Berättelser

Sara & Meaza säkrade sommarjobbet inom hållbarhet

Efter flera lyckade Miljöbroprojekt var det dags för Sara och Meaza att pröva på att arbeta med hållbarhet på riktigt. Läs om deras sommarjobb på Älvstranden Utveckling där de fick sätta sina kunskaper på prov.

Läs hela berättelsen

CIRKULÄR EKONOMI, TEMATISKT PROJEKT

Fixoteken började med studenter. Läs om resan från idé till verklighet.

Det som numera är Göteborgs Fixotek, kvartersnära mötesplatser för att laga, låna, byta och bygga, började som ett Miljöbroprojekt. Inte vilket som helst, utan ett specialutformat program under flera månader. Totalt arbetade 30 studenter från många olika utbildningar tillsammans för att utreda potentialen och ge designförslag.

Läs hela berättelsen