Fler berättelser

Läs våra berättelser för att få en uppfattning över hur det är att
göra projekt med Miljöbron.

Företagsberättelse, digitalisering

Digitalisering av stenhuggeri - går det?

Under våren 2018 genomförde sex studenter ett projekt på Petterssons stenhuggeri i Trollhättan. Vi har varit i kontakt med Magnus Berglund som driver stenhuggeriet. Stenhuggeriet är inriktat på gravstenar, tillverkningen sker i Trollhättan men de levererar till hela landet. Gravstenarna tillverkas av granit och stenhuggeriet jobbar för att uppfylla de nära anhörigas önskemål för varje unik gravsten. Magnus och hans verksamhet tog hjälp av Miljöbron och fick hjälp av studenter för att skapa digitala modeller av gravstenar.

Läs hela berättelsen

Evenemang

Speed-date mellan studenter och hållbarhetsproffs

I samband med Act Sustainable veckan i början av hösten. Act Sustainable är en hållbarhetsvecka för studenter i Göteborg med många olika evenemang runt om i staden som berör olika delar av hållbarhetsarbete. Miljöbron anordnade då en speed-date för att skapa mötet mellan studenter och verksamma inom hållbarhetsområdet.

Läs hela berättelsen

STUDENTBERÄTTELSE, MILJÖLEDNING

Sara och Meaza fick sommarjobb på Älvstranden utveckling

Under sommaren 2018 var Sara Jalhed och Meaza Yohannes projektanställda vid Älvstranden Utveckling. Deras arbetsuppgifter gick ut på att analysera Älvstrandens gamla miljöledningssystem samt att komplettera och utveckla med nya hållbarhetsaspekter. Inte nog med det så skulle även en omvärldsanalys och en utredning utföras på ledningssystem inom hållbarhet.

Läs hela berättelsen

STUDENTBERÄTTELSE

Mersmak tack vare uppdraget- Amanda startade eget bolag

Vi har träffat Amanda Borneke som 2017 gjorde sitt första uppdrag via Miljöbron för Borås stad. Uppdraget gick ut på att ta fram en marknadsföringsstrategi för att sprida deras energi- och klimatarbete till invånarna i staden. Marknadsföringsstrategin blev grunden för hur information spreds genom olika externa kanaler. Det var hennes första uppdrag som extern konsult, vilket var kärlek vid första ögonkastet.

Läs hela berättelsen

CIRKULÄR EKONOMI, TEMATISKT PROJEKT

Fixoteken började med studenter. Läs om resan från idé till verklighet.

Det som numera är Göteborgs Fixotek, kvartersnära mötesplatser för att laga, låna, byta och bygga, började som ett Miljöbroprojekt. Inte vilket som helst, utan ett specialutformat program under flera månader. Totalt arbetade 30 studenter från många olika utbildningar tillsammans för att utreda potentialen och ge designförslag.

Läs hela berättelsen