Utmaningen

Booster utmanar möbel- och inredningsindustrin! I projektet låter vi studenter inspirera, utmana och lära företag mer om hur de hållbart kan stärka sin verksamhet i case med hållbarhet som kärna. Projektet pågår under en månads tid under februari-mars 2020. Skaraborg och Skövde är en given plats för att bygga vidare på det arv inom möbel och inredningsindustrin, men även studenter med spetskompetens vi vill föra samman.

Med hjälp av erfarna arrangörer hjälps vi åt att hitta idéer till lösningar för några av de hållbarhetsutmaningar som branscherna står inför i allt från design och tillverkning till integrering av cirkulära affärsidéer.

Vi vill hitta synergier, inte bara mellan studenter och företag, utan också företag emellan och där alla projekt har möjligheten att drivas vidare genom examensarbeten eller nybildade bolag. Därför består Booster av två träffar där vi delar och diskuterar studenternas resultat.

Booster arrangeras av Miljöbron och Drivhuset Skaraborg, IDC Skövde och Circular Hub i samverkan med Högskolan i Skövde.

Hur går det till?

Vi träffas två gånger: en initial träff där studenter och företag möts och sedan presenteras studenternas resultat en månad senare! Under denna månad arbetar studenterna vid sidan av sina studier med stöd av oss på Miljöbron, Drivhuset samt nyttja de nätverk och kunskap som finns!

12 februari – Uppstartsträff & workshop
Klockan 09:00 – 13:00 i ASSAR Industrial Innovation Area, Skövde

Under förmiddagen berättar vi mer om Booster, presentationer, idégenerering  av ni får inspireras och träffa branschpersoner och studenter. Studenter och företag börjar sedan arbeta hållbarhetscaset som följs av en lunch! Studenterna går därifrån med verktyg, information och inspiration för att driva projektet vidare!

13 mars – Slutpresentation och diskussioner
Klockan 12:00 – 16:00 i ASSAR industrial innovation arena, Skövde

Här presenterar studenterna sina arbeten! Sedan diskuteras resultatet vidare, och vi spånar gemensamt hur resultatet kan tas vidare och implementeras. Inspireras, nätverka och utbyt idéer!

Har du några frågor eller vill veta mer?

David Sjöqvist
Affärsutvecklare hållbarhet
Miljöbron

076 - 612 17 54

david@miljobron.se