Utmaningen

Var med och utmana textilbranschen i första upplagan av Booster! I Booster låter vi studenter, genom skräddarsydda case, inspirera, utmana och lära företag mer om hur de hållbart kan stärka sin verksamhet.

Den hållbara omställningen sker inte tillräckligt fort. Det vill vi skynda på. I Booster möts företag och studentgrupper i caselösning med hållbarhet som kärna. Projektet pågår under en månads tid under april-maj 2019 med fokus på textilföretag.

Boråsregionen är hjärtat i svensk textilindustri. Där finns kunskap, nätverk, studenter, företag och initiativ. Det är den naturliga arenan att mötas på.  Med hjälp av studenter och erfarna arrangörer hjälps vi åt att hitta idéer till lösningar för några av de hållbarhetsutmaningar som branschen står inför.

Vi vill hitta synergier, inte bara mellan studenter och företag, utan också företag emellan. Därför består Booster av två träffar där vi delar och diskuterar studenternas resultat.

Booster arrangeras av Miljöbron, tillsammans med Science Park Borås, Inkubatorn i Borås och Drivhuset i Borås. Välkommen!

Hur går det till?

Vi träffas två gånger: en initial träff där studenter och företag möts, följt av en slutpresentation där resultatet presenteras en månad senare. Den första träffen ges tillfälle för inspiration, diskutera utmaningen och påbörja arbetet. Sedan kommer studenterna att få arbeta med utmaningen under en månads tid med stöd från oss arrangörer och sitt samarbetsföretag.

Du som företag anmäler dig nedan - senast 1 april. I anmälan beskriver ni kortfattat den/de hållbarhetsutmaningar ni står inför. Det kan vara allt från att minska returer, vilka hållbara material som finns på marknaden som kan passa bäst för er verksamhet, eller någon annan utmaning som ni står inför. Sedan väljer vi ut de koncept och tillsammans utformar ert scase som är relevant för er men också genomförbart för studenterna.

Du som student anmäler dig nedan - senast 1 april. Ni kommer få stöd och pepp från oss arrangörer som hjälper er framåt med projektet, men ni driver det själva. Då projektet genomförs ideellt är casen anpassade för att du ska ha möjlighet att göra detta vid sidan av studierna. Varje grupp består av ca 2-4 personer, så har du vänner du vill jobba med i projektet - skriv det i din ansökan!  Du får i Booster lära dig hur olika företag jobbar och vilka utmaningar de står inför, praktiskt få använda dig av de kunskaper du lärt dig under din studietid, få nätverk och meriter på CV:t. Ni får såklart även diplom för detta!

5 april – Uppstartsträff och workshop
Klockan 09:30 – 14:30 i DO TANK, Science Park Borås

Under förmiddagen berättar vi mer om Booster och upplägget, ni får inspireras och träffa branschkollegor och studenter. Detta följs av en lunch där ni får träffa studenterna och börja diskutera ert hållbarhetscase. Vilka utmaningar står företaget inför, vilken bakgrund och intressen har studenterna och hur ska ni angripa problematiken?

3 maj – Slutpresentation och diskussioner.
Klockan 09:00 – 12:00 i DO TANK, Science Park Borås

Här får studenterna möjlighet att presentera arbetet i en kort pitch! Sedan får ni möjlighet att diskutera resultatet vidare och spåna hur detta kan tas vidare och implementeras. Lyssna på de andra studentpresentationerna och inspireras och utbyt idéer!

Anmälan

Anmälan görs nedan. Deadline för anmälan är 1 april.

Har du några frågor eller vill veta mer?

Olivia Sandström
Regionansvarig Sjuhärad
Miljöbron

076 - 612 17 53

olivia@miljobron.se