Hur går det till?

Vi analyserar era behov
Vi formulerar strategi & studentuppgifter
Vi coachar under genomförandet
Vi följer upp resultatet
Vi säkrar bra överlämning

Vårt erbjudande

Nya perspektiv på verksamheten

Miljöbron ger er ett kunskapsförsprång. Vi säkerställer att ni får kontinuerlig hjälp att tänka nytt och tänka större tillsammans med studenter från universitet och högskola. Genom Miljöbron får ni kontakt med kompetenta och engagerade studenter som besitter de allra senaste kunskaperna och verktygen för att utveckla er verksamhet.

Lättarbetad & kvalitetssäkrad process

Våra projekt utgår alltid från era behov. Vi börjar vår process med att sitta ner tillsammans med er och analysera era utmaningar framåt. Därefter hjälper vi er att bryta ner utmaningarna i uppgifter som studenter kan göra inom ramen för, eller vid sidan av, sina studier. När vi har hjälpt er att rekrytera, coachar vi både studenterna och er genom hela arbetet. Från första möte till avrapporterat resultat. Det har vi gjort i 20 år.

Konkret hjälp med hållbarhetsarbetet

Vi har strategiska samarbeten med de fyra största högskolorna i Västsverige - vilket ger oss tillgång till mer än 70 000 studenter. Så låt kreativiteten flöda - studenter löser vi! Vi kan rekrytera allt från företagsekonomer och ingenjörer till kulturvetare och geografer.

Behovsanalys & trendskanning

Varje organisations utmaningar är specifika. Därför är varje samarbete hos Miljöbron unikt. Låt oss berätta mer om hur vi kan anpassa studentsamverkan i just din organisation.

Boka ett möte 

Nyfiken?

Lär dig mer hur ni startar ett projekt, våra projektformer och vad ni ska tänka på när ni samarbetar med studenter.

Boka ett möte

Våra projektformer

Kurssamarbeten

Tydlig leverans och avgränsning i tid. 2-8 studenter samarbetar i mellan 2-10 veckor.

Läs mer 

Praktikplatser

Lär känna en student på djupet och få hjälp med större arbetsuppgifter. Praktikanten är heltid hos er under 8-20 veckor.

Examensarbeten

Gå på djupet i en fråga med en ordentlig analys utifrån vetenskapliga ramar. Oftast skriver studenten under 10-20 veckor.

Korta uppdrag

Fri i utformning och perfekt för kortare arbeten. 1-2 studenter, 20 timmar per student under en månad.

Exempel

Action speak louder than words

Ibland är det bäst att visa genom handling. Varje år genomför vi ungefär 120 samarbetsprojekt mellan näringsliv och studenter. Det lättaste sättet att bli inspirerad och förstå bredden av allt vi kan hitta på tillsammans är att bläddra bland våra pågående projekt. Där kan du hitta exempel på hur andra verksamheter just nu vill samarbeta med studenter.

Se våra aktuella projekt

Nina Wolf, Göteborgs Stad

"Miljöbron har lyssnat på våra behov, gett bra stöd, handlett studenter tillsammans med oss och skött kommunikationen på ett bra snyggt och kreativt sätt."

Håll dig uppdaterad

Varje månad skickar vi ut information om kommande möjligheter, vad som är på gång och event du inte bör missa.

Prenumerera

Vill du veta mer? Kontakta oss!