Kontaktpersoner

Miriam Márkus-Johansson
VD

Utbildad inom juridik med miljörätt som specialisering. Påbyggnad inom miljövetenskap. Lång erfarenhet av att jobba inom miljö- och hållbarhet, varav 18 år utomlands med EU:s miljörätt i konsultbyrå, på EU kommissionen och i internationell miljöorganisation. Har utvecklat och drivit många komplexa projekt. Erfarenhet av samhällsbyggnad och näringslivsfrågor. Senaste åren fokus på verksamhetsutveckling, styrning och ledning dels inom miljöorganisation och dels inom kommunal verksamhet. Miriam tar sig an uppgiften att leda verksamheten till nya höjder: ”Miljöbron är en väletablerad och renommerad aktör som kan bidra på väldig många sätt till ett hållbarare samhälle men även till en långsiktig och stabil kompetensförsörjning. Nu tar vi höjd för en mycket kraftigare utveckling framöver”

Mail: miriam@miljobron.se
Telefon: 0766-121760

Helena Callstam

Verksamhetsutvecklare HR

Helena är verksamhetsutvecklare med inriktning HR och rekrytering. Tidigare var hon regionansvarig i Göteborg sedan 2010 samt sköter Miljöbrons interna ekonomi—och personaladministration. Under sin tid på Miljöbron har Helena stöttat ca 500 studenter och 100 företag i olika projekt. Har läst Naturvetenskapligt miljövetarprogram (NMIL) samt kompletterat med kurser i företagsekonomi och arbetsrätt. Tidigare har Helena arbetat på Team Sportia Stenungssund med ekonomi- och personalfrågor samt drivit ett projektarbete med att införa miljöarbetet på Teams Sportias huvudkontor. Helena är Miljöbrons kontakt gentemot Göteborgs universitet och samarbetar med kurser och studenter som läser miljöpsykologi och personalvetenskap. Helena är också Miljöbrons praktiksamordnare, vilket innebär att de flesta som genomför praktik i Miljöbrons regi kommer i kontakt med henne.  Helena brinner för social hållbarhet, personalfrågor och employer branding. ”Jag tror att hållbarhet och employer branding kommer bli avgörande faktorer för framtidens arbetsgivare”.

Mail: helena@miljobron.se
Telefon: 0766-121750

Martin Ahrin-Larsson

Affärsutvecklare hållbarhet (tjänstledig)

Martin är affärsutvecklare hållbarhet och jobbar med partners och studenter från många branscher och bakgrunder. Han är utbildad företagsekonom med inriktning på Corporate Sustainability på Handelshögskolan vid Göteborgs Universitet och har tidigare jobbat som miljösamordnare i besöksnäringen. Martin har en förkärlek till allt som är framåt, utvecklingsbart och visionärt. Till exempel är han övertygad om att hållbarhet är en konkurrensfördel och brinner för ett samhälle där hållbarhet är integrerat i kärnan av affärer och organisationer. För sitt engagemang blev han utnämnd av tidningen Aktuell Hållbarhet till en av Sveriges topptalanger och unga agendasättare under 2019.

Mail: martin@miljobron.se
Telefon: 0766-121752

Olivia Sandström

Affärsutvecklare hållbarhet

Affärsutvecklare hållbarhet med ansvar för Sjuhäradregionen samt varit med och drivit Re:Challenge under hösten 2018 tillsammans med Göteborgs Stad. Har läst Samhällsvetenskapligt miljövetarprogram (SMIL) med inriktning mot nationalekonomi på Handels i Göteborg. Tidigare har Olivia varit projektledare och account manager på ett internationellt eventföretag i Stockholm sedan 2010 – både innan och under hennes studietid. Där jobbade hon med företag som Telia, Electrolux, Ikea och Volvo i både Europa och USA. Då Olivia är relativt nyexaminerad samt varit ordförande i en hållbarhetsförening har hon fortfarande kontakt med studenter och anställda på Göteborgs universitet och i andra nätverk. Olivia är en kreativ och nytänkande person som gillar att hitta nya kopplingar och att effektivisera processer. Hon är även en fena på grafisk utformning och kommunikation. Hon kan även det här med nätverkande och employer branding. ”Jag tror att vi måste ha kul för att själva kunna engagera till förändring!”

Mail: olivia@miljobron.se
Telefon: 0766-121753

Martina Slättberg

Affärsutvecklare hållbarhet

Martina är vårt nyaste tillskott och kommer tidigare från digital marknadsföring- och reklambyrå-branschen. Hon brinner för personliga relationer och drivs av att kunna göra skillnad, på riktigt. Martina är utbildad i London, England och Grenoble, Frankrike där hon skaffade sig en kandidat i Internationell Business. I sin tidigare roll som Senior Account Manager på byrån AKQA jobbade hon med internationella företag som Volvo Cars, Beiersdorf och Nike. Nu vill hon använda sin känsla för entreprenörskap och företagsamhet för att konkurrensmässigt stärka organisationer och hjälpa till att genomsyra deras verksamhet med social, ekologisk och ekonomisk hållbarhet.

Mail: martina@miljobron.se
Telefon: 070-3703010

David Sjöqvist

Affärsutvecklare hållbarhet

David är sedan februari 2019 affärsutvecklare hållbarhet med ansvar för Fyrbodalsregionen. Så är du student på Högskolan Väst eller del av näringslivet i området är det honom ni ska kontakta då utgångspunkten är kontoret på Innovatum Projektarena i Trollhättan. Som kommunikatör på Miljöbron 2016-2018 var han bland annat projektledare för Miljöbrons 20-årsfirande och hemsidan ni surfar på nu. Har ni förbättringsförslag tar han gärna emot dem.

David har examen i informatik med utbildning från bildpedagogik på Konstfack och Digitala media på Högskolan Väst. Oavsett om det handlar om kommunikation eller illustration blandas analog och digital teknik. Är ni nyfikna på social konst är det med honom ni ska samskapa med.
Hållbarhetsarbete för David utgår från att de mänskliga rättigheterna och allas lika värde.

Mail: david@miljobron.se
Telefon: 0766-121754

Spotify list: The Record Pitch - Miljöbron

Emil Karlsson

Projektsamordnare

Emil är från oktober 2019 Miljöbrons första projektsamordnare. Emil har tidigare koordinerat miljö- och hållbarhetsfokuserade kurser vid Uppsala universitet och har erfarenhet av att arbeta med projekt och utredningar inom kommuner som Karlstad, Ale och Tjörn. Grundat i sitt engagemang och intresse för det lokala och globala miljö- och hållbarhetsarbetet, har han rustat sig med en master i hållbar utveckling vid Uppsala universitet, en kandidat i miljövetenskap och en kandidat i psykologi vid Karlstad universitet. Emil har ett brett intressespektrum inom området och bollar gärna kring utmaningarna som följer med att verka som en förändringsagent för hållbarhet i dagens samhälle.

Mail: emil@miljobron.se
Telefon: 0766-121751

Anna Jonson Sahlberg

Affärsutvecklare hållbarhet (föräldraledig)

Mail: anna@miljobron.se
Telefon:

Besöksadresser

Göteborg

Anders Carlssons gata 7
417 55 Göteborg

Fyrbodal

Nohabgata 18  A, byggnad 73
461 53 Trollhättan

Sjuhärad

Skaraborgsvägen 3
506 30 Borås