Projektsamordnare hållbarhet

I framtiden kommer hållbarhet vara avgörande för framgångsrikt företagande. Miljöbron vill hjälpa till att skapa de bästa förutsättningarna för företag och andra organisationer genom ny kunskap, innovativa idéer och värdeskapande möten. Miljöbrons kärnverksamhet är att initiera, förmedla och coacha samarbetsprojekt mellan företag och studenter - alltid med hållbar utveckling i fokus. Miljöbron är i en stark tillväxtfas och har satt ambitiösa mål för perioden 2019-2023 som kommer att innebära nya tjänster såsom t.ex. föredrag, rekrytering och medverkan i externa projekt. Miljöbron har idag en verksamhet om 7 anställda.

Vi söker nu en projektsamordnare som kommer att vara spindeln i nätet för vår projektkoordinering. Tjänsten är en visstidsanställning på ett år då en av våra kollegor ska vara tjänstledig men med god chans till förlängning då vi ser att detta är en roll som kommer att vara nödvändig för verksamheten framöver.

Arbetsuppgifter
Som projektsamordnare kommer du att stötta våra affärsutvecklare i den dagliga verksamheten med att samordna och koordinera våra projekt mellan studenter och uppdragsgivare.

Våra affärsutvecklare är de som arbetar med införsäljning till ny partners samt att tillsammans med dem ta fram strategier och projektidéer. Efter det är det du som projektsamordnare som tar över och därmed har en avgörande roll för resultaten av samarbetet mellan studenter och uppdragsgivare. Du kommer att få vara en del av hela processen; från att rekrytera rätt student till att stötta och coacha inblandande parter under projektens gång. På ett år genomför vi ca 120 studentprojekt som bidrar till ett mer hållbart näringsliv. Vi kommer också att gå in i externfinansierade projekt tillsammans med andar samarbetspartners. I denna process kommer du som projektsamordnare att vara delaktig både vid ansökningar och i genomförandet.

Ex. på arbetsuppgifter

  • Formulera projektbeskrivningar/annonser (examensarbeten, praktik, uppdrag) tillsammans med våra partner
  • Ansvara för ett eller flera av de kurssamarbeten som vi driver tillsammans med regionens olika universitet och högskolor
  • Rekrytera studenter
  • Genomföra avstämningar och stötta både studenter och företag under projektens gång
  • Medverka på arbetsmarknadsdagar och andra mässor
  • Genomföra informationsinsatser mot studenter
  • Marknadsföra aktuella studentprojekt i digitala kanaler
  • Skriva externa projektansökningar

Vem är du?

Vi tror att du som söker har en bakgrund inom hållbarhet. Du är relativt nyutexaminerad eller har ett par års relevant arbetslivserfarenhet. Vi ser gärna att du har erfarenhet av projektledning och av att ha skrivit projektansökningar. För att lyckas i rollen som projektsamordnare är det viktigt att du är lyhörd, effektiv och kommunikativ. Då tjänsten kräver både stort eget ansvar men också en hel del teamarbete ser vi de som självklart att du är flexibel och kan anpassa dig till de båda arbetssätten. Miljöbron är i en expansiv fas samt att många studentprojekt ska genomföras så du som söker bör vara bekväm med högt tempo och att ha många bollar i luften.

Transparens, kvalitet och högt i tak är andra saker vi värdesätter på Miljöbron. Hos oss blir du del i ett värderingsdrivet team som vill skapa framtidens hållbara samhälle. Vi samarbetar mot högt satta mål med stor egen frihet och du har stora möjligheter att påverka!

På Miljöbron arbetar vi aktivt för en god arbetsmiljö och vi har som mål att bli Sveriges mest hållbara arbetsgivare.

Placering

Tjänsten är placerad i Göteborg.

Anställningsform

Tjänsten är en visstidsanställning på ett år men det finns goda chanser chanser till förlängning

Startdatum

15/9 eller efter överenskommelse.

Lön

Enligt överenskommelse.

Har du frågor eller vill veta mer om tjänsten? Kontakta oss!

Helena Callstam, Verksamhetsutvecklare HR 0766-12 17 50
Miriam Márkus-Johansson, VD 0766-12 17 60

Ansökan

Låter det spännande och vill du vara med på vår utvecklingsresa? Skicka då din ansökan till anstallning@miljobron.se senast 7/8.

Rekrytering och intervjuer kan komma att ske löpande så vänta inte med din ansökan.