STUDENTBERÄTTELSE

Vi har träffat Amanda Borneke som 2017 gjorde sitt första uppdrag via Miljöbron för Borås stad. Uppdraget gick ut på att ta fram en marknadsföringsstrategi för att sprida deras energi- och klimatarbete till invånarna i staden. Marknadsföringsstrategin blev grunden för hur information spreds genom olika externa kanaler. Det var hennes första uppdrag som extern konsult, vilket var kärlek vid första ögonkastet. Nu driver hon sin egna konsultverksamhet - Borneke Miljökommunikation - där hon titulerar sig som hållbarhetscoach inom kommunikation, profilering och varumärkesutveckling. Arbetet är väldigt varierande. Målet är att inspirera, motivera och engagera verksamheter att sprida sitt miljöarbete.

“Att göra ett uppdrag via Miljöbron var för mig att skapa värdefulla kontakter till potentiella arbetsgivare”

Amanda beskriver hur hon resonerade när hon valde att göra ett uppdrag genom Miljöbron. “Jag har alltid sett brobyggandet mellan studenter och arbetsgivare som viktigt. Det är så du som student hittar din passion, dina förebilder och sammanlänkar med andra engagerade studenter”. Hon förklarar hur hon värdesätter den praktiska erfarenheten kontra den teoretiska.

 “Ingen utbildning i världen kan förbereda dig för verkligheten. Rent teoretiskt finns det många rätta svar men i praktiken är hållbarhetsarbetet alltid kontextbaserat”.

Amanda berättar om hur hon lärt sig mycket av det praktiska arbetet hon fick utföra genom Miljöbrons projekt men att det som lockade för framtiden var meriterna att sätta upp på CVt. Värdet av att få ett signerat diplom och rekommendation från uppdragsgivare var det som främst lockade samt att det hjälpte henne att bygga ett starkt och unikt CV med praktiska erfarenheter. Hon ångrar inte att hon tog kontakt med miljöbron och uppmanar andra studenter att göra samma sak!

"Ta denna möjligheten. Det ger en fantastisk erfarenhet och ett fantastiskt nätverk. Det dig två (!) referenser om du verkligen visar framfötterna och tar dit ett steg närmare ditt drömjobb direkt efter examen."

Namn: Amanda Borneke

Utbildning: Kandidatexamen i Miljövetenskap vid LiU, masterprogram inom Miljökommunikation vid SLU

Jobb: Kvalitéts- och Miljöansvarig CS Riv & Håltagning i Göteborg