Om oss

Win-Win-Win

Vi på Miljöbron vill minska gapet och öka utbytet mellan akademin, näringslivet och samhället. Genom skräddarsydda projekt flyttar vi fram företag och organisationer med hjälp av studenters kunskap och driv.

Kontakta oss

OM OSS

Win-Win-Win

Vi på Miljöbron vill minska gapet och öka utbytet mellan akademin, näringslivet och samhället. Genom skräddarsydda projekt flyttar vi fram företag och organisationer med hjälp av studenters kunskap och driv.

Kontakta oss

Hållbarhetsprojekt sedan 1997

Miljöbron grundades 1997 för att katalysera miljöarbetet hos företag och andra organisationer genom att rekrytera universitetsstudenter med relevant kompetens för uppdragen. Studenterna får praktisk erfarenhet av sina teoretiska kunskaper, företagen får en skjuts i sitt hållbarhetsarbete och planeten mår bättre.

Utforska våra studentprojekt

2700

Projekt

5500

Studenter

2000

Organisationer

Vår erfarenhet blir din erfarenhet

Teamet på Miljöbron består av rekryteringsexperter, miljövetare, affärsutvecklare, ekonomer, kreatörer och kommunikatörer.

Läs mer om teamet

Kunskap som fastnar

Miljöbron har i 24 år byggt upp ett nätverk av hållbarhetsexperter inom akademi och näringsliv. Vi har nära samarbete med de fyra stora lärosätena i Västra Götaland: Göteborgs Universitet, Chalmers Tekniska Högskola, Högskolan Väst och Högskolan i Borås. Detta ger oss direkt tillgång till den senaste kunskapen inom hållbar utveckling och dess implementering i näringslivet.

Se våra partners

Från lokal till internationell

Med en vass tillväxtstrategi är målet att gå från att vara regionalt förankrade i Västra Götaland till att inom kort bli nationellt och internationellt etablerade. Nya tjänster och erbjudanden utvecklas och mer nytta skapas - allt med ett syfte att skynda på omställningen till ett  mer hållbart samhälle.

Läs vår senaste årsberättelse

Rapport

Vårt bidrag till Agenda 2030

Läs rapporten

Case

Amanda startade eget bolag efter uppdraget med Miljöbron

Se caset

Case

Re:Challenge - delningsekonomi och upcycling i staden

Se caset

En allmännyttig förening

Miljöbron är i sin organisationsform en ideell, allmännyttig förening. Allt överskott går tillbaka in i verksamheten och våra syften: att hållbart utveckla näringslivet, att ge studenter erfarenhet och att minska gapet mellan akademi och näringsliv.

Läs mer om vår förening

Samarbetspartner

A working Lab

A Working Lab vid Johanneberg Science Park är en del av Sveriges ledande samverkansarena för samhällsbyggnad, Johanneberg Science Park. En plats där näringsliv, samhälle och akademi möts och där några av Sveriges främsta innovationer inom samhällsbyggnad skapas.

Besök AWL

Forsman & Bodenfors

Sedan år 2020 har Miljöbron parat ihop sig med Forsman & Bodenfors, en av världens mest kreativa och prisbelönta kommunikationsbyråer. Vi hjälps åt med kreativ kommunikation och hållbar affärsutveckling. Just nu deltar hela Forsman & Bodenfors i Miljöbrons Agenda 2030-linsen, ett innovations- och hållbarhetsprogram som får alla medarbetare i en organisation med på hållbarhetståget. F&B i sin tur jobbar med Miljöbrons varumärke så att vi kan nå fler i vårt uppdrag att bidra till hållbar utveckling.

Läs mer F&B

Lenzo Utveckling & Rekrytering

Miljöbron har som mål att bli Sveriges mest hållbara arbetsgivare. För att uppnå detta mål har vi i år inlett ett strategiskt samarbete med Lenzo, en utveckling och rekryteringsbyrå som jobbar med just social hållbarhet. De utvecklar företag och människor genom ledarskapsutveckling, coachning och självledarskap genom mindfulness - med fantastiska resultat. Lenzo brinner även för att integrera människor i utanförskap in i samhället och näringslivet.

Läs mer Lenzo

Where Is My Pony

Where Is My Pony är en reklambyrå som fokuserar på hållbarhetskommunikation, som Miljöbron har en lång samarbetshistorik med. Ägaren, Mattias, Dahl, är ordförande i Miljöbrons styrelse och vi har länge hjälpts åt med kommunikationsinsatser och hållbarhetsprojekt.

Läs mer WIMP