Uppdrag

Hur kartlägger man hållbarhetsarbete?

Pluggar du på Högskolan i Borås och vill delta i det spännande projektet Håll Ut! för hållbar utveckling av Sjuhärads landsbygd?

I detta uppdrag uppmanas du att ta fram en mall för hur man utvärderar hållbarhetsarbete i en kommun. Du kommer att identifiera vilka frågor som bör ställas för att ta reda på vart en specifik kommun ligger till i sitt hållbarhetsarbete och förstå hur eller om man arbetar med SDG målen. Vad lägger kommunen mest och minst fokus på? Vart ligger kunskapsnivån? Vad saknas? Vilka mål jobbar man med mer strategiskt? Vart ligger man till i processer för social/ekologisk/ekonomisk hållbarhet i kommunen?

Resultatet blir ett komplett frågeschema och metod som är designat för att kartlägga en kommuns sanna position i hållbarhetsarbetet. Metoden skall även göra det enkelt att utveckla rekommendationer till kommunen i fråga.

Här får du erfarenhet av strategiskt hållbarhetsarbete tillsammans med Miljöbron – en ledande hållbarhetsaktör i Västra Götaland!

Uppdragsgivare Håll Ut! projektet | Miljöbron
Förkunskaper Vi söker 2-4 studenter som läser på Högskolan i Borås och har eller är redo att studera in sig till en bred förståelse för olika aspekter av hållbarhetsarbete, inklusive FNs 17 hållbarhetsmål, de nationella miljömålen och EUs gröna giv.
Omfattning Uppdraget är ideellt och genomförs vid sidan av studierna. Gruppen förväntas lägga ca 20 timmar per person på uppgiften som fördelas över sommaren 2020. Uppdraget kan med fördel göras i grupp, så sök gärna tillsammans med en kompis!
Plats På distans
Kontaktperson

Martina Slättberg
Affärsutvecklare Hållbarhet
martina@miljobron.se
031 – 300 03 95