Uppdrag

Hållbara eventkoncept

Verksamhet

Aventi är ett eventbolag som stärker företag. Genom skräddarsydda helhetskoncept gör de passionerade upplevelser som stärker företagskultur och varumärke. De skapar glädje och gemenskap genom engagerade möten och event som går rakt in i hjärtat och ger minnen för livet.

Eventföretagets fokus ligger på tydliga processer, starkt hållbarhetsarbete och egen personal. Deras värderingar fokus, fantasi, passion och innovation genomsyrar allt de gör.

Uppdrag

Aventi jobbar redan mycket mer hållbarhetsinitiativ. De kör mestadels bilar på gas och el och de försöker komma ut till kunderna där de befinner sig så mycket som möjligt för att minska rese-utsläpp och samtidigt skapa god kvalité för eventdeltagarna. Företaget har miljödiplomerat några av sina större event via Håll Sverige Rent, men då de utför ca 1300 mindre event varje år blir det tungrott att certifiera varje enskilt tillfälle. Dessa mindre event är baserade på 20 eventkoncept, som t.ex. Mästarnas Mästare och Escape Rooms. Uppgiften i det här uppdraget är att utföra en miljöutredning och kartlägga klimatpåverkan för dessa 20 eventkoncept.

Hur transporterar man sig? Vad används för förbrukningsmaterial? Råvaror och svinn? Kan någon aspekt göras mer cirkulär? Vad finns för möjligheter till förbättringsarbete?

Här söker vi 3-4 studenter som är taggade på att utveckla sina kunskaper inom miljöpåverkan i en spännande och passionerad bransch!

 

Uppdragsgivare Aventi
Förkunskaper Vi söker studenter med intresse för miljö- och hållbarhet samt intresse för event. Det finns inget krav på specifik utbildning eller program. Vi ser gärna en tvärvetenskaplig studentgrupp med kompetens inom olika discipliner.
Omfattning Uppdraget omfattar ca 20 timmar som fördelas fritt under ungefär en månads tid och är lämpligt för 3-4 studenter. Om du söker utan studiekamrat kan du paras ihop med andra ansökande studenter.
Plats Borås/Göteborg
Kontaktperson

Martina Slättberg
Affärsutvecklare Hållbarhet
martina@miljobron.se
0703703010