Uppdrag

Hållbarhet i leverantörsled

Verksamhet

Offitech är proffs på tjänster kopplade till utskrifter, scanners, dokumenthantering och konferensutrustning – essentiella inslag i varje företagsmiljö. Redan 1990 började Offitech hjälpa kunder att ta fram smarta lösningar inom digital dokumenthantering och informationsteknik. Idag är Offitech en av branschens mest självklara spelare. Bland Offitechs kunder finns små och medelstora företag, börsnoterade bolag och skolor. Offitech jobbar med varumärken som Samsung, HP, KonicaMinolta, Kyocera m.fl.

Uppgift

I det här uppdraget har du chansen att lära dig mer om hållbarhet i leverantörskedjan. En perfekt erfarenhet för dig som ser en framtid inom hållbarhetsarbete kopplat till såväl producerande som handlande företag. Offitech vill ta ett större grepp om sitt hållbarhetsarbete. Redan nu har Offitech haft hjälp av Miljöbrons studenter för att göra en miljöutredning. Nu vill företaget ta nästa kliv, och börja jobba med de viktigaste delarna av sin påverkan. En av dem är leverantörer, att säkerställa att företagen som säljer produkter till Offitech också har ett hållbarhetsarbete.

Din uppgift är att, gärna tillsammans med en eller två kompisar, göra en första kartläggning av miljöarbetet hos Offitechs leverantörer. Du kommer att få sätta ihop, skicka ut och sammanställa svaren från en enkät som ställer frågor kring leverantörernas miljömässiga och sociala prestanda. Resultaten sammanställs sedan på ett intressant och lättillgängligt sätt och presenteras för bolagets ledning.

Självklart hjälper vi på Miljöbron till och coachar genom hela projektet, precis som vanligt.

Uppdragsgivare Offitech AB
Förkunskaper Vi söker dig som läser på universitet/högskola och är intresserad av miljö- och hållbarhetsfrågor.
Omfattning Uppdraget är anpassat för 1-3 studenter, så sök gärna tillsammans med en kompis! Uppdraget genomförs utöver studierna och du som student förväntas lägga 20 timmar på uppgiften som fördelas fritt under ca en månad från det att uppdraget påbörjas.
Plats Mölndal
Kontaktperson

Martin Ahrin-Larsson
Regionansvarig Göteborg
martin@miljobron.se
0766 12 17 52