Uppdrag

Sustainaibility Mentor

Verksamhet

WIN WIN Gothenburg Sustainability Award är ett internationellt pris som årligen delas ut till en eller flera aktörer som bidrar till och arbetar för en mer hållbar framtid. Prissumman är på 1 miljon svenska kronor och bland tidigare pristagare finner vi namn som bland annat Al Gore, Kofi Annan och Margot Wallström. Syftet med priset är att lyfta engagemang som inspirerar och initiativ som omvandlar ord till handling för att vi gemensamt ska nå ett hållbart globalt samhälle. Varje år sätts ett tema som tas fram av juryn för priset. Temat för 2019 är ”Hållbar mat”.
WIN WIN Gothenburg Sustainability Youth Award är ett pris som vill inspirera unga till att fortsätta engagera sig i frågor som driver det hållbara samhället framåt. Detta genom att årligen utlysa ett projekt för gymnasieelever i Västra Götaland. Projektet ska vara kopplat till gymnasiearbetet samt årets unika tema för WIN WIN Award.

Uppgift

Till Win win Youth Award söker vi nu studenter som vill bli mentorer för elever i  WIN WIN Gothenburg Sustainability Youth Award. Som mentor kommer du att få sitta i en pre-pitch-jury där de tre finalisterna får presentera sina uppdrag innan de presenterar för den slutgiltiga juryn. Vid detta tillfälle ger ni feedback på elevernas idéer och pitch. Efter att juryn utsett vinnaren kommer du som mentor att träffa vinnarna vid en eller flera tillfällen för vidare vägledning och handledning.

Du som tar dig an detta uppdrag kommer att få möjlighet att vara med på den stora Win Win award prisceremonin samt VIPmiddagen. Där kommer du att få möjlighet att mingla och nätverka med den riktiga juryn, prisvinnarna och andra VIp-inbjudna.

Uppdragsgivare WIN WIN Gothenburg Sustainability Award
Förkunskaper Du som söker läser en utbildning med hållbarhetsprofil. Du har erfarenhet av att pitcha idéer och har förmågan att se hållbarhet ut ett samhällsperspektiv.

Då årets tema är hållbar mat är det positivt om du har kunskaper eller intresse inom just detta.
Omfattning Uppdragets omfattning beräknas utgöra ca 20 timmar inklusive deltagande på prisceremonin.
Inom uppdraget finns plats för 2-4 studenter.
Plats Göteborg
Kontaktperson

Helena Callstam
Verksamhetsutvecklare HR
0766-121750
helena@miljobron.se