Uppdrag

Kartläggning och data för hållbar konsumtion

Verksamhet

Last Planet är en nytt initiativ som ska hjälpa privatpersoner att ställa om till en mer hållbar livsstil. I centrum står en nyutvecklad, gratis, tjänst som synliggör vilken klimatpåverkan den privata konsumtionen har. Användaren ska enkelt kunna bokföra varje inköp i koldioxid, göra en budget på framtida konsumtion och bli vägledd av systemet till att göra mer klimatsmarta val i sin konsumtion.

Den första versionen av Last Planet är idag färdigutvecklad och klar att börja testköras. Användaren importerar sina inköp till plattformen. Last Planet innehåller en kontoplan och artiklar, som var och en har ett koldioxidavtryck. Det gör att användaren kan se sitt privata koldioxidutsläpp i kurvor, diagram och tabeller.

Last Planet vill tillsammans med andra drivande och ambitiösa personer bygga en tjänst som kan bidra till en bättre värld och klimat.

Uppgift

Nu har du chansen att bidra i ett nytt initiativ för en mer klimatsmart livsstil! Last Planet behöver din hjälp med att kartlägga hur olika former av konsumtion påverkar klimatet.

Din uppgift är att hjälpa till med att utveckla Last Planets artikeldatabas och klimatdata. Inköp importeras via bankutdrag och kvitton till Last Planet. Du ska hjälpa till att identifiera varugrupper, artiklar och typer av konsumtion samt dess miljöpåverkan. Vad är koldioxidutsläppen från respektive typ, grupp och artikel? Detta är din uppgift att ta reda på, gärna tillsammans med kompisar!

I det här uppdraget får du får jobba direkt med att ta fram data för beteendeförändring mot smartare konsumtion. Ta chansen och använd din klimatkunskap till ett initiativ för en mer klimatsmart konsumtion, för alla!

Uppdragsgivare Last Planet
Förkunskaper Vi söker dig som läser på universitet/högskola och är intresserad av miljö- och hållbarhetsfrågor. Miljöbron coachar dig alltid från start till mål!
Omfattning Uppdraget genomförs utöver studierna och du som student förväntas lägga 20 timmar på uppgiften som fördelas fritt under ca en månad från det att uppdraget påbörjas. Sök gärna tillsammans med en kompis!
Plats Göteborg/Varberg
Kontaktperson

Martin Ahrin-Larsson
Regionansvarig Göteborg
martin@miljobron.se
0766 12 17 52