Praktikplats

Kommunikationstjänster med fokus på

Verksamhet

Where is my pony är en strategisk kommunikations- och designbyrå i Göteborg. Vi hjälper företag, organisationer och offentliga aktörer att bygga varumärken, förändra attityder, påverka och skapa resultat. Genom ansvarsfull kommunikation och god design verkar vi för sunda affärer och en hållbar utveckling i branscher med framtiden för sig.

Where is my pony startade 2010 och består i dag av tio personer med en gedigen erfarenhet av kommunikation för ett brett spektrum av kunder inom privat näringsliv och offentlig verksamhet. Företaget har en tydlig hållbarhetsprofil baserad på medarbetarnas kunskaper och engagemang. Det avspeglas både i vår egen verksamhet och i många av våra uppdrag.

Uppgift

Where is my pony märker allt mer på sina kunder att hållbarhetsfrågan blir allt viktigare att kommunicera, både internt och externt. Where is my pony är vill därför undersöka hur det påverkar efterfrågan och behovet av kommunikationstjänster.

Praktiken innebär att göra en undersökning av företagets kunder (och ev. potentiella kunder) för att kartlägga vilka behov och tjänster inom hållbarhetskommunikation man kan förvänta sig se i framtiden. Uppgiften kan sammanfattas som en omvärldsanalys/trendspaning och benchmarking. Följande frågor är intressanta att utreda vidare:

- Vad utmärker en kommunikationsbyrå med hög kompetens inom hållbarhet?

- Vill kunderna besitta och stärka sin kompetens inhouse elller köper man hellre in hållbarhetskompetens?

- Vilken typ av kompetens efterfrågas? Strategisk rådgivning eller produktion?

- Vill kunden ha en leverantör för hela hållbarhetsfrågan eller vill man ha specialister inom olika hållbarhetsområden?

Uppdragsgivare Where is my pony
Förkunskaper Du som söker läser troligtvis en utbildning med inriktning mot hållbarhet eller kommunikation men har ett stort intresse för de båda ämnena.
Omfattning Praktikens omfattning kan anpassas men är lämplig på en period på 8-10 veckor.
Plats Göteborg
Kontaktperson

Helena Callstam
Verksamhetsutvecklare HR
helena@miljobron.se
0766-121750