Uppdrag

Pilotanvändare till ny tjänst för klimatuträkning

Verksamhet

Last Planet är en nytt initiativ som ska hjälpa privatpersoner att ställa om till en mer hållbar livsstil. I centrum står en nyutvecklad, gratis, tjänst som synliggör vilken klimatpåverkan den privata konsumtionen har. Användaren ska enkelt kunna bokföra varje inköp i koldioxid, göra en budget på framtida konsumtion och bli vägledd av systemet till att göra mer klimatsmarta val i sin konsumtion.

Den första versionen av Last Planet är idag färdigutvecklad och klar att börja testköras. Användaren importerar sina inköp till plattformen. Last Planet innehåller en kontoplan och artiklar, som var och en har ett koldioxidavtryck. Det gör att användaren kan se sitt privata koldioxidutsläpp i kurvor, diagram och tabeller.

Last Planet vill tillsammans med andra drivande och ambitiösa personer bygga en tjänst som kan bidra till en bättre värld och klimat.

Uppgift

För att kunna optimera en så användarvänlig och populär produkt som möjligt vill Last Planet nu hitta pilot-användare som kan ge värdefull feedback. Detta projekt går ut på att delvis sätta en strategi för hur man får in så mycket åsikter som möjligt från relevanta personer och potentiella användare. Den andra delen av uppdraget är mer operativ, där du kommer att köra tester med målgrupperna för att sedan samla in och sammanställa data som kan användas till förfining av verktyget.

I detta spännande projekt får du insikt i en sofistikerad teknik och en möjlighet att bidra till en metod som utvecklas för att hjälpa människor att minska deras privata klimatpåverkan!

Uppdragsgivare Broms IT
Förkunskaper För dig som studerar på högskola eller universitet, är klimatintresserad och har med fördel (men ej nödvändigt) läst en kurs inom marknadsundersökning, UX och/eller testmetodik och statistik.
Omfattning Vi söker 2-3- studenter som läser på högskola/universitet. Uppdraget omfattar ca 20 h/person och genomförs vid sidan av studierna och fördelas fritt under ca en månads tid. Uppdraget bör genomföras under våren 2020.
Plats Gothenburg, Sweden
Kontaktperson

Martina Slättberg
Affärsutvecklare Hållbarhet
martina@miljobron.se
0703703010