Uppdrag

Poseidon cirkulerar

Företag

Poseidon skapar hem åt var tionde göteborgare. Cirka 60 000 hyresgäster bor i våra drygt 27 000 lägenheter. Det gör oss till Göteborgs och ett av Sveriges största bostadsbolag. Poseidon ägs av Göteborgs Stad. Det innebär att vi arbetar för en hållbar stad, öppen för världen

Att förvalta bostäder är vår kärnverksamhet, men vi tar dessutom ett ansvar som går långt utanför lägenhetsdörren. Vårt uppdrag är att utveckla Göteborg genom att skapa levande och trygga stadsdelar. En grannlaga uppgift som vi tar oss an genom att starta gårdsföreningar, bygga miljöhus, skapa trygghetsboenden, erbjuda sommarjobb och mycket annat.

Uppgift

Poseidon cirkulerar är ett projekt som precis startat och som har som mål att bidra till att göra det enklare för hyresgäster att dela med varandra.Detta kan göras genom att till exempel erbjuda delandepooler med verktyg eller andra saker som inte används dagligen av alla. Projektgruppen skulle dock gärna vilja ha stöd och inspiration kring vad som mer kan göras för att underlätta och inspirera till delande. Din uppgift är att göra en omvärldsbevakning kring vad andra gjort inom området och därefter leda en work-shop med gruppen kring delande och dess möjligheter. Du får här chansen att djupdyka i vad en hyresvärd kan göra för att förenkla delande och även chans att påverka en av Göteborgs största hyresvärdar.

Uppdragsgivare Poseidon
Förkunskaper Vi söker dig som läser på högskola eller universitet och som har ett intresse för miljö och hållbarhetsfrågor. Har du dessutom ett intresse och grundläggande kunskaper om delandeekonomi är det ett plus.
Omfattning Uppdraget genomförs utöver studierna och är utformat för 2-3 studenter. Ni som studenter lägger 20-40 timmar på uppgiften som fördelas fritt under en månad från det att uppdraget påbörjas. Du kan antingen ansöka själv och bli ihop-parad med en annan student eller söka tillsammans med en studiekompis.
Plats Göteborg
Kontaktperson

Maria Rydberg
Affärsutvecklare hållbarhet
Mail: maria@miljobron.se
Telefon: 0766 12 17 51