Praktikplats

Praktik hos Scorett Footwear

Verksamhet

Scorett bildades år 1989 och är idag en av Sveriges ledande skomodekedjor. Kedjan består av 85 Scorettbutiker spridda runt om i Sverige samt webshop. Huvudkontoret ligger i Varberg. I Scorettgruppen ingår förutom Scorett även koncepten Scorett Outlet, Håkanssons, Sneakers Corner, Wallenbergs skor och ett antal ECCO-butiker.

För Scorettgruppen står hållbarhet för fyra ansvarsområden: miljöansvar, socialt ansvar, ekonomiskt ansvar och kvalitetsansvar.

Uppgift

Brinner du för hållbarhet, mode och handel? Som praktikant på Scorett Footwear får du arbeta direkt med hållbarhetsansvariga på företaget. Du blir en integrerad del i hållbarhetsarbetet. Du kommer under praktiken att få välja mellan följande två huvudfokus:

  • Uppföljning och kravställning leverantör (miljö och sociala frågor)
  • Kemikalietestning av material

Beroende på din profil kan dessa fokus eventuellt kombineras. Utöver huvuduppgiften kommer du också att få lära dig om, och vara en aktiv del i, det dagliga hållbarhetsarbetet på företaget.

För dig som i framtiden vill jobba med hållbarhet kopplat till handel, antingen i linjen eller som konsult, är det här en perfekt praktikplats för dig. Som i alla våra projekt har du en kontaktperson från Miljöbron att bolla med under praktikens gång. Välkommen med din ansökan!

Uppdragsgivare Scorett Footwear AB
Förkunskaper Vi söker dig som ska läsa en praktikkurs på universitet/högskola och är intresserad av miljö- och hållbarhetsfrågor.
Omfattning Heltid, minst 15 hp (ca 8-10 veckor).
Plats Varberg
Kontaktperson

Martin Ahrin-Larsson
Regionansvarig Göteborg
martin@miljobron.se
0766 12 17 52