Praktikplats

Praktik på Miljöbron

Företag

Miljöbron är en professionell organisation för studentsamverkan inom hållbar utveckling. Vi har ett trettiotal partnerföretag som vill utvecklas inom hållbar utveckling och bidra till att uppnå agenda 2030. Våra partnerföretag jobbar i samverkansprojekt med våra 350 studenter med att implementera förändring för hållbarhet. Arbetet på Miljöbron består framförallt av företagsrådgivning och med att vara en trygg samarbetspartner för studenter som gör sina första projekt tillsammans med näringslivet. Miljöbron befinner sig i en expansiv fas med målet att dubbla vår verksamhet de närmaste åren. Våra partner ska bli förebilder inom hållbar utveckling och våra studenter ska vara de mest eftertraktade på arbetsmarknaden. Dessutom är vår ambition att bli Sveriges mest hållbara arbetsgivare. Vill du vara med på resan? Vi söker nu tre praktikanter!

Uppgift

Vill du förstå hur olika typer av organisationer arbetar med hållbarhet i praktiken? I höst söker Miljöbron tre studenter som vill göra sin praktik inom vår verksamhet med placering i Göteborg och Trollhättan. Du kommer att få en huvudsaklig analytisk uppgift kopplat till ditt utbildningsprogram. Dessutom kommer du att få delta i det dagliga arbetet med att utveckla och stötta i våra samverkansprojekt.

Exempel på arbetsuppgifter som är aktuella under hösten

  • Möjlighet att delta i större projekt tillsammans med andra aktörer
  • Utveckling av vår kommunikationsplattform
  • Delta i event och eventplanering
  • Stötta studenter och företag som deltar i samverkansprojekt
  • Delta i utveckling av strategi och utvecklingsplan för organisationen

Din utbildningsbakgrund är inte lika viktig som din person. Vi har lång erfarenhet av att handleda och utveckla praktikanter. Vi hjälper dig att utveckla dig i den riktning du vill under din praktik hos oss.

Uppdragsgivare Miljöbron
Förkunskaper Vi söker dig som ska göra praktik inom ramen för din utbildning. Du har ett stort intresse och driv för hållbar utveckling.
Omfattning Heltid enligt de arbetstider som gäller på arbetsplatsen. Minst 7 veckors praktik vill du att du har möjlighet att genomföra.
Plats Göteborg, Trollhättan
Kontaktperson

Maria Rydberg
Affärsutvecklare hållbarhet
maria@miljobron.se
0766-12 17 51