EVENEMANG

Speed-date mellan studenter och hållbarhetsproffs.

I samband med Act Sustainable veckan i början av hösten. Act Sustainable är en hållbarhetsvecka för studenter i Göteborg med många olika evenemang runt om i staden som berör olika delar av hållbarhetsarbete. Miljöbron anordnade då en speed-date för att skapa mötet mellan studenter och verksamma inom hållbarhetsområdet.

Speed-date

I slutet av september anordnade vi en speeddate. inte för att hitta sin framtida relationspartner utan för att kanske att hitta sin framtida arbetsgivare eller kollega. Vi hade 11 hållbarhetsproffs på plats och lika många nyfikna studenter som kom och minglade för att utbyta erfarenheter och tankar kring hållbarhetsområdet och arbetslivet. Det var en trevlig stämning som mynnade ut i en AW där proffs och studenter fortsatte att mingla. När vi efter speeddatingen pratade med proffsen så var de väldigt imponerande av hur engagerade studenterna varit. Ett uppskattat tillfälle för både studenter och yrkesverksamma inom hållbarhetsområdet.

“Blir det fler tillfällen deltar jag gärna igen!”

Vi har pratat med Karin Nyquist som jobbar som hållbarhetssamordnare på Wästbygg Hon  deltog som hållbarhetsproffs på speed-daten och minglade med flertalet av studenterna. Karin upplevde att aktiviteten som ett bra initiativ och ett välfungerande format för studenter och hållbarhetsproffs att mötas. Hon upplevde även att studenterna hade ett genuint intresse och ställde intressanta frågor om hur hållbarhetsarbetet bedrivs på just hennes arbetsplats. Karin var nöjd med eftermiddagen och mötet med studenterna men sugen på att delta nästa gång tillfälle ges!

Inspirerande och givande samtal

Maria Rydberg som är verksamhetsledare på Miljöbron beskriver eventet som inspirerande och givande. “Det är så härligt med dessa event för man både hör och ser att det pågår så många bra samtal i varje nytt möte”.

Maria beskriver att hon blir inspirerad som åskådare av mötet mellan student och företagsrepresentanter. “Vi förmedlar många företagskontakter till studenter men vi är sällan med och ser mötet mellan dem, det är inspirerande och man märker på deltagarna att de har ett utbyte av kompetens och inspiration”.

Det var en trevlig eftermiddag med spännande möten och kompetensutbyte. Vi på Miljöbron planerar redan för ett till tillfälle så håll ögon och öron öppna så just du kan medverka nästa gång!